HUK-teatterin lyhyt oppimäärä

Uuden kesäteatterin historia

Kesäteatteri on kuulunut Hämeenlinnan historiaan jo pitkään. Kesänäytäntökausi kuului Hämeenlinnan Kaupungin Teatterin toimintaan vuosina 1954-1986.

Muutama vuosi oltiin ilman kesäteatteria kunnes Hämeenlinnan Kesäteatteri ry perustettiin 1990. Toiminnan alkuun paneva ja kantava voima oli kesäteatterin perustaja, toiminnanjohtaja, tuottaja ja ohjaaja Martti Töttölä. Hämeenlinnan Kesäteatteri ry:n toiminta-ajatukseen kuului usko suomalaiseen iskelmämusiikkiin sekä laulun ja soiton vahvaan asemaan ohjelmistovalinnoissa, unohtamatta hyvää tarinaa sekä ammattimaista näyttelijäntyötä. "Teksti voi mättää, näyttelijäntyö ei", kiteytti Martti Töttölä. Tätä kuvaa myös kesäteatteriyhdistyksen slogan "Hymyä huulille, musiikkia korville".
Vuosien myötä maailma muuttui ja moninaisten tapahtumarikkaiden vaiheiden jälkeen yhdistys lopetti toimintansa syksyllä 2014.

Kauniissa ja vehreässä Kaupunginpuiston kesäteatterissa itsekin aiemmin näytellyt Otto Kanerva kuuli kesäteatterin loppumisesta. Hän halusi ehdottomasti jatkaa Hämeenlinnassa kesäteatteritoimintaa perinteitä noudattaen. "Komediaa on taas tarjolla Kaupunginpuistossa", lupasi Otto Kanerva solmittuaan sopimuksen Hämeenlinnan kaupungin kanssa.

Otto Kanervan johdolla syntyi Hämeenlinnan Uusi Kesäteatteri - HUK.

Kaupunginpuistossa nähtiin kesällä 2015 Agapetuksen klassikko Syntipukki, jonka päätähtenä loisti Mikko Kivinen.

Kesällä 2016 kesäteatterin lavan valtasi Elämä janottaa - musiikillinen kansankomedia Lapinlahden Lintujen sävelin. Esityksen käsikirjoittivat Mikko Kivinen ja Tapio Liinoja, joista ensimmäinen myös ohjasi näytelmän ja jälkimmäinen oli mukana näyttelemässä.

Kesällä 2017 saatiin aimo annos makeaa nostalgiaa kun HUK esitti ihastuttavan Suklaasydän-näytelmän. Musiikkimatkan iki-ihanalle 60-luvulle tähdittivät Anna Hanski, Sani, Annika Eklund, Juhani Laitala ja Otto Kanerva.

Kesällä 2018 Juha Tapion musiikki pääsi ensimmäistä kertaa kesäteatterilavalle esityksessä Kaksi puuta. Tämä romanttinen musiikkikomedia rikkoi Kaupunginpuiston katsojaennätykset.

Kesällä 2019 paneuduttiin Junnu Vainion elämäntarinaan esityksessä Sellaista elämä on. 

Kesällä 2020 maailma oli korona-pandemian kourissa, ja kesäteatterissa vietettiin lomaa.

Kesällä 2021 kaupunginpuisto toimi useamman kesätapahtuman näyttämönä. Monipuolisesta tarjonnasta löytyi jotain jokaiseen makuun. Sakkua-trilogia, The Renegades Revisited, Mielensäpahoittaja ja poika, Hajuvettä ja lihapullia, Suklaasydän-näyttämökonsertti sekä Jari Sillanpään keikka.

Kesällä 2022 nähtiin Mitä kuuluu Marja-Leena? musiikkikomedia Leevi and the Leavingsin hiteillä.
 

Kesäteatteri Hämeenlinnassa sijaitsee Kaupunginpuistossa, jota myös Parkiksi kutsutaan.
Hämeen Linnan pohjoispuolella seisova Pyövelinmäki alkoi muuttaa muotoaan 1800-luvun puolivälissä kun kuvernööri Otto Rehbinder istutti tänne jalopuita ja rakennutti rauniolinnakkeen sekä useita paviljonkeja ja lukuisia muita rakennelmia. 


Esitykset:

  • 2015 Syntipukki
  • 2016 Elämä janottaa
  • 2017 Suklaasydän
  • 2018 Kaksi puuta
  • 2019 Sellaista elämä on
  • 2021 Sakkua-trilogia, The Renegades Revisited, Mielensäpahoittaja ja poika, Hajuvettä ja lihapullia sekä Suklaasydän-näyttämökonsertti
  • 2022 Mitä kuuluu Marja-Leena?

Yhteystiedot

Kaupunginpuisto, Tampereentie 100
13600 Hämeenlinna

040 040 9914
info@hukteatteri.fi

  • Nouseva ja kokonaan katettu katsomo
  • Kesäteatterissa ammattinäyttelijät
  • Kätevä bussikuljetus kesäteatteriin

Sijainti-info

Hämeenlinnan Kaupunginpuisto
Tampereentie 100
13600 Hämeenlinna

Yhteystiedot

040 040 9914
info@hukteatteri.fi

Sosiaalinen media

Facebook
YouTube
Instagram

 

© HUK – Hämeenlinnan Uusi Kesäteatteri
Tietosuojaseloste - Toimitusehdot